Alliander assessment

Moet jij een assessment maken voor Alliander? Het assessment is een harde eis om aangenomen te worden. Als jouw resultaat niet goed genoeg is, krijg je de baan niet. Meestal mag je dan ook een (lange) periode niet opnieuw solliciteren. Zorg daarom dat je het assessment oefent.

Alliander gebruikt momenteel twee testen: HFM en HRorganizer. Dit zijn compleet andere testen. Als je de ene oefent, word je niet vanzelf beter in de andere test. Zorg dus dat je goed weet wélke test je moet maken. Dat kan je eventueel aan de recruiter vragen. Maar het moet ook in jouw uitnodiging staan. Onze oefenpakket bevatten specifiek materiaal voor de beste voorbereiding.

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Alliander, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

HFM

2.500+ oefenvragen

HRorganizer

1.500+ oefenvragen

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Alliander assessment test te oefenen.

Alliander is een netwerkbedrijf dat ervoor zorgt dat alle huishoudens en bedrijven in haar regio kunnen vertrouwen op stroom en gas.

Alliander als werkgever

Hier zorg je ervoor dat iedereen alle energie heeft die nodig is. Het is waar de klant voor kiest: energiecentrales, windmolens of zonnepanelen of welke manier dan ook. Dat maakt het werk divers en uitdagend. En heb je energie over, dan zorgt Alliander ervoor dat je die kunt delen met anderen.

Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding gaan volgen als je energie krijgt van leren. Krijg je energie van sociale contacten? Dan zijn er veel mogelijkheden om in diverse teams samen te werken. Zo zorgen ze ervoor dat jouw werk uitdagend en leuk blijft.

Sollicitatieprocedure

De eerste stap is het invullen van een online sollicitatieformulier. Je vult je gegevens en stuurt meteen een motivatiebrief en cv op. Zorg ervoor dat je beide goed uitwerkt. Alles wat in jouw motivatiebrief en cv staat, wordt gebruikt in de latere rondes. Je kunt dus overal vragen over verwachten. Daarom is het goed om jouw brief altijd door een vriend(in) te laten doornemen.

Online assessment

Het online assessment van Alliander bestaat uit verschillende vragenlijsten die je in een online omgeving uitvoert. Ze gaan in op jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en capaciteiten. Het is belangrijk om deze test goed te oefenen. Als je de capaciteitentest namelijk niet haalt, lig je uit de procedure. Een persoonlijkheidstest vul je in zoals je bent. Ga vooral niet zoeken naar wenselijke antwoorden.

Alliander maakt gebruik van twee verschillende testen:

  1. HFM
  2. HRorganizer

In jouw uitnodigingsmail staat welk assessment je moet maken. Je kan HFM herkennen aan termen als Volledige Intelligentie Test of VIT. HRorganizer herken je aan Test Drive of scales.

Kennismakingsgesprek

Als jouw brieven bevallen, word je uitgenodigd voor het eerste gesprek. Dit is een breedte gesprek waarin jouw brieven aan bod komen. Je kunt veel vragen verwachten over jouw cv en motivatie. Vragen als:

Laatste gesprek

Op basis van jouw motivatie en de rapportage van het assessment van Alliander wordt bekeken of jij past bij Alliander. Hierna volgt een afsluitend gesprek waarin de resultaten van het online assessment worden besproken en een eventueel aanbod voor een contract.

Andere bedrijven

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

HFM

2.500+ oefenvragen

HRorganizer

1.500+ oefenvragen