Arriva kom je tegen in heel Nederland, van bussen, treinen, schepen tot touringcars. Een groot deel van het openbaar vervoer in Nederland wordt namelijk door Arriva verzorgd.

Arriva als werkgever

Heb je Arriva als werkgever, dan weet je zeker dat je een goede baas hebt. Ze heeft namelijk het exclusieve keurmerk Top Employer gekregen. Daardoor weet je zeker dat je werkt in een succesvolle werknemersomgeving. Waar werknemers blij en tevreden zijn. Daardoor kunnen alle werknemers gezond, betrokken en gemotiveerd hun werk doen. Daarom investeren ze dan ook veel in medewerkers op het gebied van ontwikkeling en inzetbaarheid.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij Arriva? Stuur dan via e-mail jouw CV en brief in. Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door de recruiters. Voldoe je aan de eisen? Dan ga je door naar de tweede ronde.

Eerste gesprekken

Je wordt gebeld voor een telefonische screening. In dit informele gesprek probeert de recruiter een beeld van jou te krijgen. Zorg dus dat je op een gelegen moment opneemt. Als het echt ongelegen is, laat dit dan weten en plan een nieuwe belafspraak. 

Als het telefoontje bevalt, word je voor het eerste gesprek uitgenodigd. Dit gesprek is een breedte interview waar je ingaat op jouw motivatiebrief en cv. Je kunt over alles wat er instaat vragen verwachten. Bereid dit gesprek dus goed voor. Het is goed om met een vriend(in) dit gesprek te oefenen. Bijvoorbeeld door iemand anders vragen over jouw brief en cv te laten stellen. 

Assessment

Het online assessment maak je in principe thuis. Je krijgt een uitnodiging en hebt dan vaak enkele dagen om de test te maken. Zorg dat je je goed voorbereidt, want als je deze test niet haalt, lig je uit de procedure. Naast een capaciteitentest moet je ook een persoonlijkheidstest maken. Zo’n test kan je niet voorbereiden maar het is wel handig om daar iets over te lezen. Dan weet je beter wat je kunt verwachten. 

Laatste gesprekken

Het tweede gesprek is met je toekomstige leidinggevende en gaat o.a. in op de uitslagen van het assessment. Daarna kan ook een medische, screening worden gevolgd voor sommige functies. Is alles nog steeds positief? Dan volgt het laatste  gesprek, het arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding krijg je te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Arriva.

Arriva

  • Eigenaar: Deutsche Bahn
  • Hoofdvestiging: Sunderland, Verenigd Koninkrijk
  • Opgericht: 1938
Eelloo cursusoverzichtEelloo cijferreeksen

Eelloo Q1000 Oefenpakket

35,00

Online training voor het Q1000 assessment van Eelloo. De training bestaat uit 1.800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
65 testen
1.848 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
1.000+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op alle Q1000 testen:

Q1000 Capaciteiten Midden en Hoog – QCM / QCH
Q1000 Capaciteiten Verkort Midden en Hoog – QCMV / QCHV
Q1000 Capaciteiten Check Midden en Hoog – QCHC / QCMC

Assessment onderdelen:

Analogieën
Figuurreeksen
Cijferreeksen
Diagrammen
Kubussen
Rekenvaardigheid

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Arriva assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.