Arriva kom je tegen in heel Nederland, van bussen, treinen, schepen tot touringcars. Een groot deel van het openbaar vervoer in Nederland wordt namelijk door Arriva verzorgd.

Arriva als werkgever

Heb je Arriva als werkgever, dan weet je zeker dat je een goede baas hebt. Ze heeft namelijk het exclusieve keurmerk Top Employer gekregen. Hiermee weet je zeker dat als je hier gaat werken dat je werkt in een succesvolle werknemersomgeving. Die er alles aan doet om de werknemers blij en tevreden te houden. Daardoor kunnen alle werknemers – in welke functie dan ook- gezond, betrokken en gemotiveerd zijn of haar werk doen. Vanuit die gedachte investeren ze dan ook veel in medewerkers op het gebied van ontwikkeling en inzetbaarheid.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij Arriva dan kun je via e-mail een CV en brief insturen. Hierbij wordt jouw sollicitatie beoordeeld aan de hand van de genoemde functie-eisen uit de vacature. Voldoe je aan deze eisen dan ga je door naar de tweede stap in de sollicitatieprocedure van Arriva. Je wordt gebeld voor een telefonische screening. Heb jij een goede eerste indruk gemaakt over de telefoon? Dan word je uitgenodigd voor het eerste gesprek. Verloopt dit gesprek succesvol? Dan volgt hierna een online assessment. Het online assessment van Arriva is een test die je thuis kunt maken. Het assessment is speciaal ontwikkeld voor de vacature waarop je solliciteert en gaat over jouw persoonlijkheidskenmerken en capaciteiten. Heb je het online assessment van Arriva voldoende gemaakt? Dan ga je door naar het tweede gesprek. Dit gesprek is met je toekomstige leidinggevende en gaat ook in op de uitslagen van het online assessment. Daarna kan ook een medische, screening worden gevolgd voor sommige functies. Is alles nog steeds positief? Dan volgt het laatste  gesprek, het arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding krijg je te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Arriva.

Arriva

  • Eigenaar: Deutsche Bahn
  • Hoofdvestiging: Sunderland, Verenigd Koninkrijk
  • Opgericht: 1938

Arriva assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.