De Belastingdienst is bekend van de blauwe enveloppen. Als medewerkerdraag je bij aan een financieel gezond Nederland.

De Belastingdienst als werkgever

Bij de Belastingdienst wordt veel gevraagd van haar medewerkers. Elke dag van de week, 24/7, is de Belastingdienst bereikbaar. Ze vragen veel, maar als jij hier aan de slag gaat, krijg je ook veel terug.

Hier kun je niet alleen rekenen op een goed salaris, vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering. Je beschikt ook over een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen dit pakket bepaal je zelf wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Sollicitatieprocedure Belastingdienst

Het begint met een e-mail met jouw CV en motvatiebrief. Jouw sollicitatie wordt dan beoordeeld aan de hand van de functie-eisen uit de vacature. Voldoe je aan deze eisen dan ga je door naar de tweede stap in de sollicitatieprocedure van de Belastingdienst.

Voorselectietest belastingdienst

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de sollicitatieprocedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over voorselectietest en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van deze test duurt ongeveer 120 minuten en kun je thuis achter de computer doen. 

Sollicitatiegesprek

Dan word je uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie.

Assessment belastingdienst

Hierna volgt een online assessment. Het online assessment van de Belastingdienst is een test die je thuis kunt maken. Het online assessment van de Belastingdienst is speciaal ontwikkeld voor de vacature waarop je solliciteert en gaat over jouw persoonlijkheidskenmerken en capaciteiten.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Zijn de testen en het selectiegesprek goed verlopen? Dan word je door de adviseur Werving & Selectie bij het desbetreffende organisatiedeel uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding krijg je te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij de Belastingdienst.

Belastingdienst

  • De Nederlandse rijksbelastingdienst valt organisatorisch onder het ministerie van Financiën.
  • Ontvangen aan belastingen: 255 miljard EUR (2017)
  • Aantal medewerkers: 27.897
Eelloo cursusoverzichtEelloo cijferreeksen

Eelloo Q1000 Oefenpakket

35,00

Online training voor het Q1000 assessment van Eelloo. De training bestaat uit 1.800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
65 testen
1.848 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
1.000+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op alle Q1000 testen:

Q1000 Capaciteiten Midden en Hoog – QCM / QCH
Q1000 Capaciteiten Verkort Midden en Hoog – QCMV / QCHV
Q1000 Capaciteiten Check Midden en Hoog – QCHC / QCMC

Assessment onderdelen:

Analogieën
Figuurreeksen
Cijferreeksen
Diagrammen
Kubussen
Rekenvaardigheid

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het Belastingdienst assessment eruit?

De Belastingdienst maakt gebruik van de test van assessmentbureau Eelloo, voorheen bekend als Meurs HRM. In deze Eelloo Q1000 test krijg je vragen uit vier categorieën: figuurreeksen, cijferreeksen, analogieën en diagrammen.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde woord onderling hebben.

Voorbeeld: hand – vinger : voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In het unieke onderdeel diagrammen van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.

Belastingdienst assessment oefenen

Om je optimaal voor te bereiden op het assessment van de Belastingdienst kun je gebruikmaken van de oefentoetsen van Hellotest. Hiervoor bieden we je het Eelloo Q1000 oefenpakket. Dit pakket bestaat uit meer dan 1000 vragen, inclusief uitleg en antwoorden om je goed voor te bereiden. Daarmee kom jij niet voor verrassingen te staan tijdens je Belastingdienst assessment. Veel succes tijdens de sollicitatieprocedure!

Andere assessments van bedrijven