De Belastingdienst is bekend van de blauwe enveloppen. Als medewerkerdraag je bij aan een financieel gezond Nederland.
De Belastingdienst als werkgever
Bij de Belastingdienst wordt veel gevraagd van haar medewerkers. Elke dag van de week, 24/7, is de Belastingdienst bereikbaar. Ze vragen veel, maar als jij hier aan de slag gaat, krijg je ook veel terug.
Hier kun je niet alleen rekenen op een goed salaris, vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering. Je beschikt ook over een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen dit pakket bepaal je zelf wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.
Sollicitatieprocedure Belastingdienst
Het begint met een e-mail met jouw CV en motvatiebrief. Jouw sollicitatie wordt dan beoordeeld aan de hand van de functie-eisen uit de vacature. Voldoe je aan deze eisen dan ga je door naar de tweede stap in de sollicitatieprocedure van de Belastingdienst.
Voorselectietest belastingdienst
Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de sollicitatieprocedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over voorselectietest en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van deze test duurt ongeveer 120 minuten en kun je thuis achter de computer doen.
Sollicitatiegesprek
Dan word je uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie.
Assessment belastingdienst
Hierna volgt een online assessment. Het online assessment van de Belastingdienst is een test die je thuis kunt maken. Het online assessment van de Belastingdienst is speciaal ontwikkeld voor de vacature waarop je solliciteert en gaat over jouw persoonlijkheidskenmerken en capaciteiten.
Arbeidsvoorwaardengesprek
Zijn de testen en het selectiegesprek goed verlopen? Dan word je door de adviseur Werving & Selectie bij het desbetreffende organisatiedeel uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding krijg je te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij de Belastingdienst.