Werken in de bouw kan bij Bouwmaat. Bouwmaat is een landelijke keten van groothandels in bouwmaterialen voor professionals in de bouw.

Bouwmaat als werkgever

Met ruim 47 vestigingen door heel Nederland is Bouwmaat een groot bouwbedrijf. In Bunschoten staat het hoofdkantoor. Hier wordt gewerkt aan de formule, het assortiment, inkoop en publiciteit. Als je hier werkt, werk je voor een sterke formule met eenduidige uitstraling. Je kunt altijd rekenen op kwaliteit, vakkundig advies en goede service. Dat is iets wat Bouwmaat ook van jou verwacht.

Er wordt daarom ook alles aan gedaan om niet alleen de wensen van de klant te vervullen maar ook van haar werknemers. Hiervoor is er een virtueel opleidingshuis. Daarnaast krijg je een persoonlijk ontwikkelingsplan en zijn er diverse coaching mogelijkheden. Zo start jij je carrière bij Bouwmaat optimaal. Op die manier heeft Bouwmaat niet alleen tevreden klanten maar ook tevreden werknemers.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij Bouwmaat? Dan zijn jouw CV en motivatie de belangrijkste twee documenten voor een succesvolle sollicitatie. Ziet de HR-manager van Bouwmaat in jou een goede kandidaat? Dan word je uitgenodigd voor het eerste gesprek bij Bouwmaat. Was dit positief? Dan is de volgende ronde van de sollicitatieprocedure een online assessment.

Het online assessment van Bouwmaat bestaat uit een capaciteitentest waarin je rekenkundige en verbale vermogen wordt getoetst. Daarnaast wordt jouw vermogen om logisch te redeneren getoetst. Het assessment is niet alleen een selectiemiddel. Dit wordt ook later gebruikt als verdere ontwikkeling als je hier aan de slag gaat. Zijn de resultaten van het online assessment bij Bouwmaat positief?

Dan krijg je de resultaten en een uitnodiging voor het selectiegesprek toegestuurd. Het selectiegesprek vindt plaats op het hoofdkantoor. Dan ga je in op de resultaten van het assessment en waarom je wilt werken bij Bouwmaat. Gaat dit gesprek ook naar wens? Dan mag je daarna je contract tekenen en kun je starten met een loopbaan bij dit bouwbedrijf.

Bouwmaat

  • 46 vestigingen over het gehele land verspreid
  • Opgericht: 1986
  • Hoofdkantoor: Bunschoten
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Bouwmaat assessment

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.