Dagelijks helpt Capgemini verschillende grote opdrachtgevers op weg met hun digitale transformatie. Ga jij dat ook doen?

Capgemini als werkgever

Capgemini is ‘s werelds grootste dienstverlener op het gebied van consultancy, technologie en outsourcing. Hier staan niet alleen de arbeidsvoorwaarden centraal. Maar juist ook de sfeer binnen de organisatie. Een fijne werkomgeving met een goede sfeer zorgen namelijk voor het meeste succes.

Je zult hier elke dag met plezier naar je werk gaan. Daarnaast kijken ze bij Capgemini ook naar wat jouw capaciteiten en competenties zijn. Je kunt je via verschillende programma’s blijven ontwikkelen:

  • All you can train programma,
  • Capgemini Academy,
  • Capgemini University,
  • Advantage You.

Capgemini Sollicitatieprocedure

Wil jij jouw ambities waarmaken bij Capgemini? Dan kun je via de website solliciteren op één van de openstaande functies. Naast jouw CV is jouw motivatiebrief een van de belangrijkste documenten die je moet inleveren bij jouw sollicitatie. Zijn ze hier tevreden over en ziet Capgemini een match? Dan ga je door naar de volgende ronde van de sollicitatieprocedure.

Gesprekken

De volgende stap is een oriënterend gesprek. In dit gesprek wordt er gekeken naar jouw ambities en de mogelijkheden bij Capgemini. Vervolgens krijg je een vakinhoudelijk gesprek. In dit gesprek wordt jouw kennis getoetst en gaat het over jouw vakmanschap. 

Capgemini test

Is Capgemini tevreden over jouw kennisniveau? Dan krijg je een uitnodiging voor een online assessment. Het assessment van Capgemini bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. De capaciteitentest bepaalt of je doorgaat naar de volgende ronde. Daarom moet je deze dus goed oefenen. De persoonlijkheidstest moet je invullen zoals je bent. Dan kan je namelijk het beste ontdekken of je bij dit bedrijf past.

Het laatste gesprek

Dan word je uitgenodigd voor het laatste gesprek. Dit gesprek gaat over je arbeidsvoorwaarden en aansluitend krijg je een contractaanbieding. Daarna kun je aan de slag bij Capgemini.

Capgemini

  • CEO: Paul Hermelin
  • Aantal werknemers: 212.800 (2019)
  • Hoofdvestiging: Parijs, Frankrijk
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het Capgemini assessment eruit?

Capgemini maakt gebruik van de capaciteitentest van assessmentbureau HFM: de Volledige Intelligentie Test. De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde woord onderling hebben.

Voorbeeld: hand – vinger : voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben horens.
Alle horens zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten horens.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.

Capgemini assessment oefenen

Om een streepje voor te hebben in de sollicitatieprocedure van Capgemini, is het verstandig om het online assessment te oefenen. Een goed begin is de helft! Het assessment kun je voorbereiden met de oefenpakketten van Hellotest. Zo bieden wij het HFM Volledige Intelligentie Test (VIT) oefenpakket aan, dat ideaal van pas komt voor het Capgemini assessment. Aan de hand van 1500 oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden, profiteer jij van een geweldige voorbereiding. Succes met je Capgemini assessment!

Andere assessments van bedrijven