CEVA Logistics, is een mondiaal logistiek- en ketenbeheerbedrijf. CEVA ontwerpt, implementeert en voert complexe supply chain oplossingen op nationale, regionale en mondiale schaal voor middelgrote tot grote ondernemingen.

CEVA Logistics als werkgever

Bij CEVA werk je aan state-of-the-art supply chain oplossingen voor complexe vragen van diverse klanten. Werken bij CEVA betekent werken in een open en betrokken sfeer. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en er wordt verwacht dat je elke dag de hoogste kwaliteit aan de klanten levert. Bij CEVA is het doel om jezelf en het bedrijf continu te verbeteren. Dat kan door een volledig bedrijfsproces opnieuw in te richten of door een kleine aanpassing op de werkvloer. Operational excellence is bij CEVA dan ook meer dan een mooie marketingterm: iedereen in het bedrijf is elke dag bezig om te kijken hoe dingen beter kunnen doen. Dat maakt het werken bij CEVA prettig en uitdagend. Omdat CEVA ook belangrijk vindt dat je plezier in je werk hebt is het van belang dat je jouw talenten kan ontwikkelen en je wordt dan ook extra gestimuleerd om te blijven groeien.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij CEVA? Dan kun je online solliciteren. Via de website kun je jouw motivatiebrief en CV indienen. Zijn ze hier tevreden over en ziet CEVA een match? Dan word je uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek. Is dit gesprek positief? Dan ga je door naar de volgende ronde van de sollicitatieprocedure bij CEVA. Dit is het online assessment van CEVA. Tijdens dit online assessment wordt gekeken naar wie je bent als persoon, jouw capaciteiten en kennisniveau. De stappen van sollicitatieprocedure kunnen per vacature nog weleens verschillend zijn, maar een online assessment is altijd wel onderdeel ervan.  Zijn de resultaten van het online assessment van CEVA positief? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek met de manager en een HR-manager. Wanneer alle gesprekken tijdens de sollicitatieprocedure van CEVA positief verlopen wordt er een aanbod door CEVA gedaan. Hierna kun je een startdatum afspreken en start jouw inwerk traject bij CEVA.

CEVA Logistics

  • Omzet: 8,5 miljard USD (2013)
  • Hoofdvestiging: Baar, Zwitserland
  • CEO: Nicolas Sartini

CEVA Logistics assessment

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Abstracte test / figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.