Coolblue is het e-commerce bedrijf achter bijna meer dan 325 webshops. Samen met Bol.com is het één van de grootste en meest bekende online webshops.

Coolblue als werkgever

Werken bij Coolblue betekent mensen blij maken. Niets voor niets is dan hun slogan ook ‘Alles voor een glimlach.’ Van klantenservice, productmanager tot onderhouden van de website: bij Coolblue werkt een groot en gevarieerd team om het gehele proces goed te laten verlopen. Coolblue is een jong bedrijf en merk je ook terug in de cultuur. ‘Work hard, play hard’, dat omschrijft de cultuur van Coolblue. Als je gaat werken bij Coolblue is er naast hard werken ook veel ruimte voor eigen ontwikkeling en ontspanning.

Sollicitatieprocedure

Wil jij gaan werken bij het e-commerce bedrijf Coolblue? Dat begint met het insturen van jouw sollicitatie. Binnen een aantal werkdagen ontvang je een reactie op jouw sollicitatie. Is er een match? Dan belt een recruiter om kennis te maken met je.

Hierna krijg je een uitnodiging om het online assessment van Coolblue te maken. In dit online assessment van Coolblue wordt gekeken naar wie je bent als persoon, jouw capaciteiten en of je past binnen het team en de cultuur van Coolblue. De resultaten van het online assessment van Coolblue vormt ook de basis van het kennismakingsgesprek. Dit gesprek voer je met een manager van de afdeling waar je gaat werken.

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er gekeken naar jouw motivatie, de resultaten van het online assessment en waarom je graag wilt werken bij Coolblue. Ziet de manager kansen? Dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ook krijg je een case die van tevoren moet voorbereiden. De case mag je presenteren tijdens het tweede gesprek van de sollicitatieprocedure bij Coolblue. Is de manager te spreken over de uitwerking van de case? Dan volgt er contractaanbod en kun je na het tekenen hiervan aan de slag bij deze online retailer.

Coolblue

  • Opgericht: 1999
  • CEO: Pieter Zwart (1999–)
  • Aantal werknemers: 3.628 (2018)
  • Oprichters: Paul de Jong, Bart Kuijpers, Pieter Zwart
ACT cursusoverzichtACT analogieën

Adaptieve capaciteitentest Oefenpakket

35,00

Online training voor de adaptieve capaciteitentest. De training bestaat uit 1.700+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
57 testen
1.700+ oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
500+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Adaptieve Capaciteiten Test (ACT) – Algemene Intelligentie
HBO / WO Selectie Test

Gebruikt door onder andere:

AVOP, Coolblue, Dentons Boekel, fonQ, Lidl, Menea, Orga, PostNL, Sogeti, Young Capital en Young Colfield.

Bekijk hier het meest recente en volledige overzicht.

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Coolblue assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de namen: verbaal en verbale analogieën.

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: numeriek of cijferreeksen H.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: abstract.

In sommige gevallen kun je de volgende onderdelen extra krijgen:

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Stroomdiagrammen:

Bij stroomdiagrammen krijg je een legenda te zien met veranderingen op basis van letters of figuren. Vervolgens krijg je een beginfiguur te zien en de verandering. Jij moet dan de uitkomst bepalen.