De Jong & Laan is een accountantskantoor door heel Nederland. Ze zijn ooit met twee man begonnen en inmiddels een organisatie met 700 mensen en tientallen vestigingen.

De Jong & Laan als werkgever

Hier krijg je goede arbeidsvoorwaarden aangeboden. Daarnaast is er ruimte om jezelf te zijn in jouw rol. Of je nu accountant, bedrijfsadviseur, fiscalist, personeelsadviseur of directeur bent. Hier ben je op de eerste plaats jezelf. Want als je jezelf bent, kun je het beste uit jezelf halen. Dit kantoor investeert veel in het personeel. Je hebt dus ook alle ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Sollicitatieprocedure

De Jong & Laan heeft een duidelijke sollicitatieprocedure zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Je kan via de website op een vacature solliciteren. Ook kan je natuurlijk een open sollicitatie insturen. Binnen 10 dagen hoor je of er een match is. Als dat zo is, word je gebeld door een recruiter.

Dit is meteen een oriënterend gesprek. Zorg dus dat je goed voorbereid bent. Als het gesprek goed verloopt, mag je de test maken.

Het assessment bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidsvragenlijst. Ook kan er een social media screening worden uitgevoerd. Rond je de testen af met een goed resultaat dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek.

In dit gesprek wordt de functie uitvoerig besproken. Ook bespreek je of jouw ambities en verwachtingen passen bij de werkwijze en werkzaamheden van dit kantoor. Denken ze dat ze samen met jou succesvol kunnen werken? Dan krijg je een contractaanbod en volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna kun je beginnen met werken bij dit kantoor.

De Jong & Laan

  • Aantal medewerkers: 700
  • Aantal klanten: 10.000
  • Hoofdkantoor: Vroomshoop
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

De Jong & Laan assessment

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.