Werken bij de Nederlandsche Bank  is elke dag werken aan oplossingen voor complexe vraagstukken en bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart voor alle Nederlanders.

De Nederlandsche Bank als werkgever

De Nederlandsche Bank is een organisatie die midden in de samenleving staat. Zo ben je als je werkzaam bent bij De Nederlandsche Bank altijd met actuele maatschappelijke vraagstukken bezig. Werken bij de DNB betekent dat je alle ruimte hebt om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Zo kun je via de DNB Academy allerlei opleidingen volgen en ook bij de ESCB kun je internationale leeromgeving volgen. Je wordt dan ook gestimuleerd om jezelf te  blijven ontwikkelen bij De Nederlandsche Bank maar ook daarbuiten. Op die manier kun je niet alleen binnen Nederland bijdragen aan een duurzame welvaart maar ook buiten Nederland.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij De Nederlandsche Bank kun je via e-mail een CV en brief insturen. Hierbij wordt jouw sollicitatie beoordeeld aan de hand van de genoemde functie-eisen uit de vacature. Voldoe je aan deze eisen dan ga je door naar de tweede stap in de sollicitatieprocedure van De Nederlandsche bank. Dit is het maken van een online assessment. Het online assessment van De Nederlandsche Bank is speciaal ontwikkeld voor de vacature waarop je solliciteert en gaat over jouw persoonlijkheidskenmerken en capaciteiten. Zijn de testen goed verlopen?

Dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Dit is een gesprek met de recruiter, manager en een ervaren teamlid van de afdeling waar jij op komt te werken. Is dit gesprek goed verlopen dan krijg je een uitnodiging voor een tweede gesprek. Dit voer je met een manager uit dezelfde divisie en met een ander teamlid. Het kan ook zijn dat  tweede gesprek wordt gecombineerd met een schrijfopdracht of een case study. Afhankelijk van de functie kan er daarna nog een derde gesprek met de divisiedirecteur of een functie gericht assessment plaatsvinden. Dan mag je daardoor naar het laatste gesprek uit de sollicitatieprocedure van de Nederlandsche Bank. Was dit ook allemaal oké? Dan krijg je daarna van de recruiter een contractaanbod tijdens je arbeidsvoorwaardengesprek.

DNB

  • President: Klaas Knot
  • De Nederlandsche Bank mag zich sinds 2012 Top Employer noemen
  • Aantal werknemers: 1.697
LTP cursusoverzichtLTP analogieën

LTP Oefenpakket

35,00

Kies voor de beste online LTP oefensite. Hier vind je online training voor het NIT H en LTP Impact assessment. De training bestaat uit 2.000+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de NIT M en H en LTP Impact voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
27 lessen
79 testen
2.095 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
2.100+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Verbale relaties M en H
NIT M en H
Matrix  M en H
Abstracte test M en H
Numerieke test M en H
Cijferreeksen M en H
Syllogismen M en H

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

DNB assessment

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Abstracte test / figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.