Wil je elke dag werken aan de nieuwste ontwikkelingen om zo de toekomst positief te beïnvloeden? Ga dan werken bij EY, voorheen Ernst & Young.

EY als werkgever

Een open, professionele werkomgeving met gevarieerd werk, dat is wat je krijgt als je gaat werken bij EY. Je kunt je vastbijten in complexe vraagstukken, waar je zelfs als ervaren professional nog ontwikkeling ervaart. Ontwikkeling vinden ze dan ook belangrijk bij EY en daarom steunen ze haar medewerker ook in de ontwikkeling, zowel op het gebied van haar persoonlijke capaciteiten en hun capaciteiten op gebied van carrière. Eigen ontwikkeling, initiatieven ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen, daar draait het om bij EY.

Sollicitatieprocedure

Wil je ook jezelf ontwikkelen bij EY? Dan kun je via de website solliciteren op een van de openstaande functies. De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

 • Motivatiebrief en cv insturen
 • Eerste gesprek
 • EY assessment
 • Tweede gesprek

Motivatiebrief en cv

Je moet eerst een vragenlijst invullen en je motivatiebrief en CV uploaden. Meestal moet je ook andere documenten insturen, zoals een cijferlijst. In jouw motivatiebrief moet je heel goed aangeven waarom je bij EY wilt werken. Je wilt laten zien dat het een weldoordachte keuze is om voor EY te werken. Geef aan wat je probeert te leren, bereiken maar ook wat je denkt toe te voegen. Je hebt maar beperkte ruimte om je verhaal te doen, dus zorg dat elke zin telt.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek neem je met de recruiter in ieder geval jouw motivatiebrief, cv en cijferlijst door. Alle onduidelijkheden en gaten op je cv zul je moeten toelichten. Je kunt hier vragen verwachten als:

 • Waarom wil je bij EY werken en niet bij PwC of KPMG?
 • Waarom heb je langer over je studie gedaan?
 • Wat wil jij toevoegen aan EY?
 • Welke klanten zou je graag willen helpen?

Zorg dat je elk punt op je cv en motivatiebrief kunt toelichten. Vaak is het handig om dit samen met een vriend(in) te doen.

EY assessment test

Het assessment van EY is een belangrijke stap in de sollicitatieprocedure. Als je deze niet haalt, val je namelijk af. De test bestaat uit een aantal onderdelen: 

 • Abstract,
 • numeriek,
 • verbaal.

Je moet zorgen dat je de onderdelen elk goed maakt. Het nadeel is dat je de test goed moet maken ten opzichte van alle andere kandidaten. Als iedereen een goede score heeft, zul je dus moeten zorgen dat je een nog betere score hebt. Daarom is het zo belangrijk om goed te oefenen.

Naast het assessment moet je ook een persoonlijkheidstest maken. De persoonlijkheidstest moet je invullen zoals je bent. Ga geen antwoorden geven waarvan je denkt dat ze wenselijk zijn. Uiteindelijk heb je daar alleen maar jezelf mee.

Het tweede gesprek

In het tweede gesprek ga je de diepte in. Je hebt alle stappen met succes doorlopen dus in principe ben je een geschikte kandidaat. Nu gaat het erom of je ook echt binnen EY en het team past als persoon. Jouw motivatie en persoonlijkheid zullen hier dus flink aan bod komen.

Ernst & Young

 • Aantal werknemers: 172
 • Aantal kantoren: EY heeft 15 vestigingen verspreid over heel Nederland
 • Omzet totaal: EY realiseerde over het boekjaar 1 juli 2017 t/m 30 juni 2018 een omzet van 837 miljoen EUR
LTP cursusoverzichtLTP analogieën

LTP Oefenpakket

35,00

Kies voor de beste online LTP oefensite. Hier vind je online training voor het NIT H en LTP Impact assessment. De training bestaat uit 2.000+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de NIT M en H en LTP Impact voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
27 lessen
79 testen
2.095 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
2.100+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Verbale relaties M en H
NIT M en H
Matrix  M en H
Abstracte test M en H
Numerieke test M en H
Cijferreeksen M en H
Syllogismen M en H

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Ernst & Young assessment

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Abstracte test / figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.