Werken bij de drogist waar meer dan 20 miljoen gezondheidsadviezen op jaarbasis worden gegeven en de producten in meer dan 3 miljoen Nederlandse badkamers staan, dat is het werk van Etos.

Etos als werkgever

Iedereen kent Etos van de winkels, maar als je bij Etos gaat werken heeft de drogist nog veel meer te bieden. Werken bij Etos betekent dat je onderdeel uitmaakt van een hechte en professionele organisatie. Een unieke combinatie van een daadkrachtig, zelfstandig bedrijf met de diversiteit en mogelijkheden van een multinational. Waar je ook terechtkomt, je kan rekenen op afwisselend werk, waarbij je kunt groeien in jouw vakgebied. Ook krijg je een prima pakket aan arbeidsvoorwaarden, krijg je mogelijkheden voor trainingen en cursussen en krijg je korting op de producten. Daarnaast is het extra leuk dat als jij daar gaat werken dat je elke dag in de winkels jouw inspanningen van jouw werk terugziet.

Sollicitatieprocedure

Etos heeft een sollicitatieprocedure die bestaat uit meerdere stappen. De eerste stap is het solliciteren op een bestaande vacature door middels het online sollicitatieformulier in te vullen of door een open sollicitatie op te sturen. Binnen 10 dagen hoor je een reactie. Is er een match? Dan word je gebeld door een van de recruiters van Etos voor een telefonische kennismaking. De derde stap van de sollicitatieprocedure bij Etos houdt in dat je een online assessment maakt. Het online assessment van Etos bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidsvragenlijst. Hiermee wordt gekeken naar je rekenkundige vermogen en je sociale vaardigheden. Rond je het online assessment van Etos met een goed resultaat dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek met één van de recruiters. Na een positief gesprek volgt de vijfde stap; het tweede gesprek. Dit gesprek heb je met de manager  van de betreffende afdeling. Pas je binnen het team en cultuur van Etos, dan is de laatste stap het arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna kun aan de slag bij Etos.

Etos

  • Oprichter: Koninklijke Philips
  • Opgericht: 1919
  • Moederorganisatie: Ahold Delhaize

Etos assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.