Recht en Overheid oefenen

Moet jij een assessment maken voor Recht en Overheid? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Q1000 oefentoets

Probeer onze gratis Eelloo Q1000 oefentoets met alle onderdelen.

Bij de Academie voor Wetgeving of de Academie voor Overheidsjuristen volg je een masteropleiding van de Academie en werk je tegelijkertijd bij een ministerie. Daarmee leer je het vak in de theorie en de praktijk.

Recht en Overheid als werkgever

Het vak van juristen kun je leren in de theorie en de praktijk als je gaat werken bij de Academie voor Wetgeving/Overheidsjuristen. De Academie werft en selecteert pas afgestudeerde juristen voor het vak van wetgevingsjurist of overheidsjurist. Hier werk je nauwkeurig, integer, met passie en professioneel.

Er wordt veel van je gevraagd en verwacht. Maar er wordt ook veel in jou en je carrière geïnvesteerd. Dit is dan ook een goed startpunt voor jouw carrière.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit een aantal rondes:

  • Ronde 1: registratie, capaciteitentest en talentgerichte vragen.
  • Ronde 2: assessment en schrijfproef.
  • Ronde 3: gesprekken met toelatingscommissie.

Daarna krijg je nog een bekendmaking van de nieuwe trainees, een kennismakingsronde en natuurlijk een plaatsing.

Ronde 1: capaciteitentest en talentgerichte vragen

De capaciteitentoets is die van Leeuwendaal. Dat is eigenlijk de test van Eelloo die onder de naam van Leeuwendaal wordt uitgevoerd. De test heet de Q1000 en is de test die je bijna altijd bij de Rijksoverheid moet maken. Deze test bestaat uit vier onderdelen:

  1. analogieën,
  2. cijferreeksen,
  3. diagrammen en
  4. figuurreeksen.

Het is belangrijk om een goede score te halen. Je moet namelijk de normgroep verslaan. De normgroep is vastgesteld door de gemiddelde score van kandidaten met dezelfde achtergrond te nemen. Dus met een wo-opleiding Rechten. Je moet dan beter scoren dan het gemiddelde, dus beter dan 50%.

Hoe meer je dus oefent, hoe groter de kans wordt dat jij de andere kandidaten kunt verslaan. In sommige gevallen kan jouw testuitslag ook meespelen in de selectie. Bij verschillende gelijke kandidaten kan jouw score de doorslag zijn. Zorg dus dat je de beste score haalt die je kunt halen.

De talentgerichte vragen gaan over jouw motivatie en talenten. Dit zijn open vragen die je zelf kunt invullen via een online formulier. Hier kan je dus van tevoren al goed over nadenken. Het is verstandig om alvast een opzet uit te werken. Dan kan je het formulier goed invullen en vergeet je niets te vermelden.

Ronde 2: assessment en schrijfproef

Het assessment, niet te verwarren met de capaciteitentest, wordt ook afgenomen door Leeuwendaal. Een assessment bestaat in principe altijd uit de volgende onderdelen:

Het assessment zal in dit geval bestaan uit de praktijksimulatie en het interview. Er zijn verschillende onderdelen. Waar je kunt rekenen is een rollenspel. Daarin krijg je met acteurs te maken waarin een bepaald probleem speelt. Dat moet je dan oplossen.

In het interview ga je met een psycholoog in gesprek. Die zal aan de hand van al jouw eerdere gegevens vragen stellen. Zorg dus dat je goed weet wat in jouw motivatiebrief en cv staat. Maar ook wat je bij de talentgerichte vragen hebt ingevuld.

Naast het assessment moet je een schrijfproef maken. Je moet dan een advies, notitie of brief schrijven over een actueel maatschappelijk vraagstuk. Het is een betoog. Dus je moet zorgen dat je de juiste opzet en structuur volgt voor het schrijven van een betoog.

Ronde 3: gesprekken toelatingscommissie

In deze ronde moet je twee gesprekken voeren met de toelatingscommissies. In deze commissies zal waarschijnlijk jouw toekomstig leidinggevende zitten. Je krijgt stevige vragen die je goed moet beantwoorden.

Andere assessments

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99

Zeer snelle service, uitstekende communicatie. Hun oefeningen hebben mij goede resultaten gebracht bij de assessments!

Henk

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.

Webshop Trustmark and customer reviews

Erg uitgebreid en compleet aanbod. Daarnaast ook een goede klantenservice waarmee je snel kunt schakelen.

Robin

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Beste plek om te oefenen, vriendelijke service.

Jaap

The Eelloo Q1000 Practice Pack was very helpful. It prepared me very well for the real assessment. I scored high thanks to it and now I got employed by that company. Although the package is provided in Dutch, when I asked for an English version, they sent me the package translated.

Marwan