Achmea assessment

Moet jij een assessment maken voor Achmea? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Achmea, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Achmea assessment test te oefenen.

Het assessment van Achmea

Omdat Achmea zo’n grote werkgever is, zijn er verschillende assessments in omloop. Hieronder een overzicht van de assessments die je kunt verwachten:

  1. Harver
  2. LTP

Het kan zijn dat je nóg een ander assessment krijgt. Een bedrijf als Achmea draait namelijk regelmatig proeven om te bepalen of de testen nog goed zijn.

Hoe weet je welke test je moet oefenen?

In de uitnodiging die je van Achmea krijgt staat meestal de test beschreven. Hieronder een overzicht per test (Harver en LTP) zodat je kunt bepalen welke van de twee je moet maken.

Als je een test van Harver moet maken van Achmea staat er vaak cognitive ability test in de uitnodiging. Deze test bestaat uit cijferreeksen, componenten, controleren, spiegelbeelden en woordanalogieën.

Als je een LTP test moet maken, staat er vaak g-test of LTP online. De LTP test kan je ook herkennen aan termen als NIT H, NIT all of Matrix H. H staat dan voor niveau hoog. Eventueel kan er nog M staan voor niveau midden.

Als je niet weet welk assessment je moet maken, raden wij het totaalpakket aan. 

Achmea als werkgever

Achmea is één van de grootste werkgevers in de financiële dienstverlening. Bij Achmea kun je het verschil maken voor haar klanten. In de snel veranderende digitale wereld moet ook Achmea haar dienstverlening aanpassen. Dat betekent onder andere klant relevant werken. Hierdoor zijn er ook genoeg uitdagingen voor werknemers bij Achmea.

Bij Achmea wordt niet alleen goed voor haar klanten gezorgd, maar ook voor haar eigen werknemers. Zo heb je de beschikking over een persoonlijk keuzebudget waarbij je dat in geld kunt laten uitbetalen, verlofuren van kopen of gaan sparen. Ook heb je een persoonlijk groeiplan bij de eigen Achmea Academy en is er een aantrekkelijke studiekostenregeling. En natuurlijk krijg je korting op je basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen bij Zilveren Kruis.

Sollicitatieprocedure bij Achmea

Wil jij gaan werken bij de zorgverzekering Achmea? Dan begint de sollicitatieprocedure bij Achmea met het insturen van jouw sollicitatie. Binnen vijf werkdagen ontvang je een reactie op jouw sollicitatie.

Eerste ronde

Is er een match? Dan start de eerst ronde van de sollicitatieprocedure bij Achmea met twee onderdelen:

  1. online assessment,
  2. kennismakingsgesprek.

In het online assessment worden jouw cognitieve vaardigheden getoetst. Na afloop van het online assessment van Achmea ontvang je een rapportage met de resultaten en ontwikkelpunten. Deze rapportage vormt ook de basis van het kennismakingsgesprek.

Dit gesprek voer je met jouw toekomstige leidinggevende. Tijdens het gesprek wordt er gekeken naar jouw motivatie, de resultaten van het online assessment en jouw motivatie om te werken bij Achmea.

Tweede ronde

Hierna volgt een tweede gesprek als er een goede match blijkt te zijn. Ook kan er nog een vervolg assessment worden gevraagd. Zijn de uitkomsten van deze twee rondes ook weer positief, dan volgt er een afrondend gesprek waarin een aanbod en de secundaire arbeidsvoorwaarden worden besproken.

Andere bedrijven

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

96% van onze klanten beveelt ons aan!