Nederlanders voorzien van een verzekering voor zorg, schade of inkomen, dat is wat je doet als je werkt voor de coöperatieve verzekeraar Achmea.

Achmea als werkgever

Achmea is één van de grootste werkgevers in de financiële dienstverlening. Bij Achmea kun je het verschil maken voor haar klanten. In de snel veranderende digitale wereld moet ook Achmea haar dienstverlening aanpassen. Dat betekent onder andere klant relevant werken. Hierdoor zijn er ook genoeg uitdagingen voor werknemers bij Achmea. Bij Achmea wordt niet alleen goed voor haar klanten gezorgd, maar ook voor haar eigen werknemers. Zo heb je de beschikking over een persoonlijk keuzebudget waarbij je dat in geld kunt laten uitbetalen, verlofuren van kopen of gaan sparen. Ook heb je een persoonlijk groeiplan bij de eigen Achmea Academy en is er een aantrekkelijke studiekostenregeling. En natuurlijk krijg je korting op je basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen bij Zilveren Kruis.

Sollicitatieprocedure bij Achmea

Wil jij gaan werken bij de zorgverzekering Achmea? Dat begint de sollicitatieprocedure bij Achmea met het insturen van jouw sollicitatie. Binnen vijf werkdagen ontvang je een reactie op jouw sollicitatie.

Is er een match? Dan start de eerst ronde van de sollicitatieprocedure bij Achmea; het maken van een online assessment en een kennismakingsgesprek. In het online assessment van Achmea wordt gekeken naar wie je bent als persoon, jouw cognitieve vaardigheden en in hoeverre je past binnen het team. Na afloop van het online assessment van Achmea ontvang je een rapportage met de resultaten en ontwikkelpunten. Deze rapportage vormt ook de basis van het kennismakingsgesprek. Dit gesprek voer je met jouw toekomstige leidinggevende. Tijdens het gesprek wordt er gekeken naar jouw motivatie, de resultaten van het online assessment en jouw motivatie om te werken bij Achmea. Hierna volgt een tweede gesprek als er een goede match blijkt te zijn. Ook kan er nog een vervolg assessment worden gevraagd. Zijn de uitkomsten van deze twee rondes ook weer positief, dan volgt er een afrondend gesprek waarin een aanbod en de secundaire arbeidsvoorwaarden worden besproken.

Achmea

  • CEO: Willem van Duin
  • Omzet: 20 miljard EUR (2018)
  • Opgericht: 1 januari 1995, Achlum

Hoe ziet de Achmea cognitive ability test eruit?

Naast de LTP test maakt Achmea in sommige gevallen gebruik van de cognitive ability test van NOA. De cognitive ability test bestaat uit de volgende onderdelen:

Analogieën:

Bij analogieën krijg je twee aantal woorden te zien met een onderliggend verband. Je moet vervolgens aangeven welk woord hetzelfde verband deelt met het gegeven derde woord.

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien en moet je zelf het laatste cijfer bepalen. Dat doe je door eenvoudige berekeningen uit te voeren zoals: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het lastige is dat je moet leren zien welke berekening toegepast moet worden.

Componenten:

Bij componenten moet je krijg je een gebroken figuur te zien. Het is de bedoeling dat je dan aanwijst welk compleet figuur hiermee gevormd kan worden.

Controleren:

Bij controleren moet je in hele korte tijd bepalen of twee gegeven stukjes tekst of woorden hetzelfde zijn of niet. Door te oefenen leer je met de strakke tijd omgaan en makkelijker verschillen herkennen.

Spiegelbeelden:

Bij spiegelbeelden moet je aangeven welke figuren gespiegeld zijn aan het voorbeeld. Dit is een abstract onderdeel dat je met oefening goed onder de knie kunt krijgen.

Assessment game cursusoverzichtAssessment game cijferreeksen

Assessment game oefenpakket

34,95

Online training voor de assessment game, een nieuwe manier van assessments. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
6 lessen
19 testen
860 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 8 uur lesmateriaal
100+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op*:

5CA, Aldi, Booking, Gemeente Den Haag, Rituals en Yacht.

Assessment Onderdelen:

Numerical reasoning – cijferreeksen
Cognitive spatial reasoning / ability – hidden figures
Logical reasoning – matrixen

Ook te koop als onderdeel van:

*Controleer altijd jouw uitnodiging op de naam van de test en de onderdelen in de test. Neem contact met ons op als je zeker wilt weten of je het juiste oefenpakket hebt geselecteerd.

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

LTP cursusoverzichtLTP analogieën

LTP Oefenpakket

35,00

Kies voor de beste online LTP oefensite. Hier vind je online training voor het NIT H en LTP Impact assessment. De training bestaat uit 2.000+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de NIT M en H en LTP Impact voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
27 lessen
79 testen
2.095 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
2.100+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Verbale relaties M en H
NIT M en H
Matrix  M en H
Abstracte test M en H
Numerieke test M en H
Cijferreeksen M en H
Syllogismen M en H

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het Achmea LTP assessment eruit?

Tijdens de sollicitatieprocedure maakt Achmea gebruik van een assessment om de capaciteiten te testen. Hiervoor schakelen ze assessmentbureau LTP in. Het assessment van LTP bestaat uit de volgende onderdelen:

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling verband hebben.

Voorbeeld: hand – vinger : voet – teen

Abstracte test / figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrixvorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.

Achmea assessment oefenen

Om je optimaal voor te bereiden op het assessment van Achmea kun je gebruikmaken van de oefentoetsen van Hellotest. Hiervoor bieden we je het LTP oefenpakket. Dit pakket bestaat uit meer dan 1100 vragen, inclusief uitleg en antwoorden om je goed voor te bereiden. Daarmee kom jij niet voor verrassingen te staan tijdens je Achmea assessment. Succes!

Andere assessments van bedrijven