Wil je werken voor de snelst groeiende stad van Nederland? Dan kun je gaan werken voor de gemeente Utrecht.

De gemeente Utrecht als werkgever

Werken bij de gemeente Utrecht betekent werken bij een inclusieve gemeente. De gemeente Utrecht wil in direct contact staan met de bewoners van de stad. Samen willen ze werken voor en samen met hen aan een gezonde, slimme en inclusieve stad. Als je gaat werken bij de gemeente Utrecht werk je in een team wat bestaat uit mensen die een afspiegeling van de stad weergeven. Jouw werk is om ervoor te zorgen dat alle inwoners van Utrecht prettig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. Dat vraagt om innovatieve oplossingen, een open blik, transparante afspraken en oog voor voortgang en focus. Heb jij dat in je? Dan zit je op de juiste plek bij de gemeente Utrecht. Daarnaast is er ook veel ruimte voor innovatie, experimenten, vernieuwende ideeën en eigen initiatief. Met als doel om de een inclusieve, slimme en gezonde in de stad te realiseren.

Sollicitatieprocedure

Wil jij gaan werken bij de gemeente Utrecht? Dat begint met het insturen van jouw sollicitatie.  Je kunt alleen digitaal reageren op een van de openstaande vacatures. Binnen een aantal werkdagen ontvang je een reactie op jouw sollicitatie. Nadat de gemeente Utrecht jouw sollicitatie in overweging heeft genomen, en dit positief blijkt te zijn, zal je uitgenodigd worden voor een eerste gesprek met één van de leden van de selectiecommissie. Is dit gesprek goed bevallen? Dan word je uitgenodigd voor een online assessment. Met het online assessment van de gemeente Utrecht wordt het vermogen om te kunnen leren, probleemoplossend te werken en jouw communicatieve vaardigheden getoetst. Zijn de testen en het gesprek succesvol verlopen dan zal er een tweede gesprek volgen. In het tweede gesprek van de sollicitatieprocedure bij de gemeente Utrecht wordt meer de diepte in gegaan op jouw capaciteiten en persoonlijkheid. Is dit allemaal positief? Dan volgt er een referentieonderzoek en wordt een verklaring omtrent goed gedrag aangevraagd. Is dit nog steeds positief? Dan krijg je daarna een aanbod van de gemeente Utrecht en bij akkoord ontvang een indiensttredingsbesluit. Hierna kun je gaan werken voor de gemeente Utrecht.

Gemeente Utrecht

  • De gemeente Utrecht biedt ruimte aan iedereen, met talent als basis en diversiteit als kracht
  • Aantal medewerkers: ruim 4.000
  • De gemeente Utrecht heeft een opvallend en modern stadskantoor direct naast het station Utrecht Centraal

Gemeente Utrecht assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.