L’Oréal is een cosmeticabedrijf met haar origine in Frankrijk. Het heeft een grote producten lijn van huid- en haar verzorging, make-up en parfum en wordt dan ook gezien als één van de grootste cosmeticabedrijven van de wereld.

Geen carrière maar een missie

Is de interne boodschap voor L’Oréal haar kandidaten. Teams en samenwerken worden erg belangrijk gezien bij L’Oréal. Jezelf zijn, hard werken, toegeven aan chaos, leren van fouten en doel georiënteerd werken zijn andere waardes dat de cultuur van dit bedrijf goed omschrijft. Dit vanwege de snelle ontwikkelingen binnen deze industrie en de industrie zelf vraagt om inspiratie en ideeën.

Sollicitatieprocedure

Het begint met het vinden van de juiste baan, waar ben jij goed in en wat voor werkzaamheden komen overeen? Lees vervolgens de baan omschrijving tot in details en reflecteer welke achtergrond en verwachtingen bij deze baan passen. Begin dan met het schrijven van je motivatiebrief en recruiters bij L’Oréal verwachten unieke ideeën en jouw vaardigheden in de tekst terug te kunnen lezen. Ofwel, laat jouw brief er écht tussen uitspringen. Ook werken ze graag met “Achievement based” CV’s waarin duidelijk naar voren komt wat het probleem, uitdaging was. Hoe je deze hebt opgelost of verbeterd en wat de uitkomst was van de situatie? Heb je jouw sollicitatie opgestuurd? Hou er dan rekening mee dat bij het bedrijf ze vele sollicitaties binnen krijgen, dus een beetje geduld is nodig. Ook tijdens de eerste interviews kun je een combinatie van situatie en gedrag gebaseerde vragen verwachten, zodat zij beter jouw CV begrijpen. De vervolg interview zal samen zijn met de afdelingsmanager en HR. Zij zullen baan-gerelateerde vragen stellen. Tenslotte, kan afhankelijk van de baan, het afnemen van een online assessment van je gevraagd worden. Dit beslaat de assessment onderdelen van rekenen met tabellen, teksten analyseren en abstract redeneren. Geadviseerd wordt om hierom verbaal, numeriek en abstract redeneren goed te oefenen.

L’Oréal

  • Hoofdkantoor in Clichy, Frankrijk 
  • Carrière-gebieden bestaan uit Finance, HR, IT, Marketing, Operaties, R&D en Retail
  • Dochterondernemingen zijn onder andere Maybelline, NYX Professional Makeup
Cubiks Logiks Advanced OefenpakketCubiks figuurreeksen oefenen

Cubiks Logiks Advanced Oefenpakket

35,00

Online training voor het Logiks Advanced assessment van Cubiks. De training bestaat uit 400 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Logiks Advanced test voor te bereiden.

In het kort:

  • 30 dagen toegang.
  • 16 lessen.
  • 25 testen.
  • 424 oefenvragen.

Assessment onderdelen:

  • Verbaal
  • Numeriek
  • Abstract

Ook te koop als onderdeel van:

L’Oréal assessment

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Dit is een verbaal onderdeel.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Dit is een numeriek onderdeel.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Dit is een abstract onderdeel.