L’Oréal is een cosmeticabedrijf met haar origine in Frankrijk. Het heeft een grote producten lijn van huid- en haar verzorging, make-up en parfum en wordt dan ook gezien als één van de grootste cosmeticabedrijven van de wereld.

Geen carrière maar een missie

Is de interne boodschap voor L’Oréal haar kandidaten. Teams en samenwerken worden erg belangrijk gezien bij L’Oréal. Jezelf zijn, hard werken, toegeven aan chaos, leren van fouten en doel georiënteerd werken zijn andere waardes dat de cultuur van dit bedrijf goed omschrijft. Dit vanwege de snelle ontwikkelingen binnen deze industrie en de industrie zelf vraagt om inspiratie en ideeën.

Sollicitatieprocedure

Het begint met het vinden van de juiste baan. Waar ben jij goed in en wat voor werkzaamheden komen overeen? Lees de vacature tot in detail en reflecteer welke achtergrond en verwachtingen bij deze baan passen. Begin dan met het schrijven van je motivatiebrief. Zorg dat jouw unieke ideeën en vaardigheden in de tekst terugkomen. Ofwel, laat jouw brief er écht tussen uitspringen.Ook werken ze graag met “Achievement based” CV’s waarin duidelijk naar voren komt wat het probleem was. Hoe heb je dit opgelost of verbeterd en wat de uitkomst van de situatie?

Interview

Ook tijdens de eerste interviews kun je een combinatie van situatie en gedrag gebaseerde vragen verwachten, zodat zij beter jouw CV begrijpen. De vervolg interview zal samen zijn met de afdelingsmanager en HR. Zij zullen baan-gerelateerde vragen stellen.

Assessment

Een assessment maakt vaak onderdeel uit van de procedure. Je moet een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest maken. Omdat de capaciteitentest bindend is, moet je een goed resultaat halen. Daarvoor moet je goed oefenen, anders is de kans dat je de test niet haalt vrij groot.

L’Oréal

  • Hoofdkantoor in Clichy, Frankrijk 
  • Carrière-gebieden bestaan uit Finance, HR, IT, Marketing, Operaties, R&D en Retail
  • Dochterondernemingen zijn onder andere Maybelline, NYX Professional Makeup
Cubiks Advanced curusoverzichtCubiks Advanced figuurreeksen

Cubiks Logiks Advanced Oefenpakket

35,00

Online training voor het Logiks Advanced assessment van Cubiks. De training bestaat uit 600+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Logiks Advanced test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
16 lessen
33 testen
624+ oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 lesmateriaal
400+ tevreden gebruikers

Assessment onderdelen:

Verbaal
Numeriek
Abstract

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

L’Oréal assessment

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Dit is een verbaal onderdeel.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Dit is een numeriek onderdeel.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Dit is een abstract onderdeel.