Elke dag gebruiken 2,5 miljard mensen de producten van Unilever. Deze producten zijn ingedeeld in drie divisies: Beauty & Personal Care, Foods & Refreshment en Home Care. Zo verkoopt het bedrijf verfrissende theeën, luxe shampoos maar ook betaalbare ziekte bestrijdende zepen en nog veel meer. Deze producten staan bekend onder wereldwijde als lokale bekende merken zoals Knorr, Lipton, Dove en Ben & Jerry’s.

Doelbewust voor de toekomst

Omdat de wereld niet stil staat en zo ook Unilever niet. Verandering wordt niet alleen omarmt bij het bedrijf, maar wordt er gestreefd naar het zelf te creëren. Toekomstbestendig, sneller en flexibelere zijn als bedrijf staat dan ook hoog in het vaandel. Met dit als doel is integer werken, positieve impact, samenwerken en voortdurende verbetering de missie geworden.

Sollicitatieprocedure

Bij Unilever hebben ze de afgelopen jaren het wervingsproces gedigitaliseerd om zo diversiteit en kosten efficiëntie te verhogen. Kunstmatige intelligentie speelt hierbij een grote rol. Zo kan er via LinkedIn gesolliciteerd worden via Unilever ’s pagina.

Unilever assessment games

Vervolgens krijg je een link om 12 korten Neuroscience games te spelen die zich vooral focussen op geheugen, inschatting van risico en emotionele intelligentie.

Het gesprek

Vervolgens staat een digitaal sollicitatiegesprek op je te wachten waarin van je gevraagd wordt om “real world problems“ op te lossen aan de hand van drie korte hypothetische vragen. De laatste stap bestaat uit de Discovery Centre Day met verschillende activiteiten en projecten om het bedrijf nog beter te leren kennen. 

Alternatieve sollicitatie

Uiteraard is het nog steeds mogelijk om ook online via de website te solliciteren waardoor je een traditionelere weg bewandeld tijdens je sollicitatie. Voor de uitnodiging op een gesprek wordt eerst een assessment afgelegd waarbij je de onderdelen numeriek redeneren, logisch redeneren, abstract redeneren kunt verwachten.

Andere bedrijven:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Unilever

  • Meer dan 400 Unilever-merken worden verkocht in 190 landen
  • 155.000 medewerkers telt het bedrijf
  • Bij zeven op de tien huishoudens wereldwijd zijn Unilever producten te vinden