UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Het UVW zorgt voor efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen

Het UWV als werkgever

Werken bij UWV is meer dan werk. Je zoekt altijd verdieping in je vak en wilt ook bijdragen aan iets dat groter is dan jezelf. Dat lukt als je bij het UVW aan de slag gaat. Bij UWV werk je elke dag aan een samenleving waarin iedereen een plek kan vinden. Want het UVW helpt mensen bij het vinden van werk. Daarom zorgt het UVW er ook voor dat dat jij op je plek zit bij jouw baan en dat je alle mogelijkheden hebt om jezelf te ontwikkelen en mentaal en fysiek fit te zijn op het werk.

Sollicitatieprocedure

Wil je aan de slag bij het UWV? Dan kun je als eerste een sollicitatie sturen door te solliciteren op een bestaande vacature door het online sollicitatieformulier in te vullen of door een open sollicitatie te sturen. Binnen 10 dagen hoor je een reactie. Is er een match? Dan word je gebeld door voor een eerste gesprek.

De gesprekken

In dit eerste gesprek gaat een HRM-adviseur en de manager van de afdeling waar je komt te werken dieper in op jouw kennis, ervaringen en interesses. Ook kijken ze of jouw wensen bij die van het UWV aansluiten. Na een positief gesprek volgt de derde stap van de sollicitatieprocedure bij het UVW; het tweede gesprek. Dit gesprek heb je met de manager of partner van de betreffende afdeling. 

Assessment test UWV

Daarnaast maak je aansluitend aan het tweede gesprek een online assessment. Dit assessment van het UVW bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidsvragenlijst. Als het gesprek en het online assessment allebei positief worden beoordeeld door de manager en HRM-adviseur biedt het UWV jou een contract aan. Hierna kun je aan de slag bij het UWV.

UWV

  • Opgericht: 2002
  • UVW heeft 30 regionale vestigingen en 27 kantoren door heel Nederland
  • Aantal werknemers: 19.437
ACT cursusoverzichtACT analogieën

Adaptieve capaciteitentest Oefenpakket

35,00

Online training voor de adaptieve capaciteitentest. De training bestaat uit 1.700+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
57 testen
1.700+ oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
500+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Adaptieve Capaciteiten Test (ACT) – Algemene Intelligentie
HBO / WO Selectie Test

Gebruikt door onder andere:

AVOP, Coolblue, Dentons Boekel, fonQ, Lidl, Menea, Orga, PostNL, Sogeti, Young Capital en Young Colfield.

Bekijk hier het meest recente en volledige overzicht.

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Assessment UWV

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de namen: verbaal en verbale analogieën.

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: numeriek of cijferreeksen H.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: abstract.

In sommige gevallen kun je de volgende onderdelen extra krijgen:

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Stroomdiagrammen:

Bij stroomdiagrammen krijg je een legenda te zien met veranderingen op basis van letters of figuren. Vervolgens krijg je een beginfiguur te zien en de verandering. Jij moet dan de uitkomst bepalen.