Wat moet er op je cv staan? Controleer het met onze cv checklist

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vind het juiste oefenpakket voor jouw test

Het maken van een cv kan veel tijd kosten en om een goede indruk te maken wil je deze natuurlijk foutloos versturen. Heb je jouw cv helemaal klaar en wil je nog een laatste check doen? Of heb je juist behoefte aan een opzet? Gebruik onze cv checklist en weet zeker dat je geen belangrijke cv informatie over het hoofd ziet.

Persoonlijke gegevens

Wat zet je op een cv? Begin met een controle op al je persoonlijke gegevens. Zorg dat al je contactgegevens correct vermeld staan. Dit is natuurlijk van groot belang omdat jouw contactpersoon je via deze gegevens kan bereiken. De belangrijkste zaken zijn je adres (woonplaats), e-mailadres, telefoonnummer en Linkedin pagina.

Controleer goed of het e-mailadres dat je gebruikt professioneel genoeg is. Dit draagt bij aan een zakelijke uitstraling. Het laatste dat niet mag ontbreken is een duidelijke en nette foto van jezelf. Geen foto’s met zonnebrillen en drankjes op het terras. Maar een foto waarop je gezicht goed te zien is en je naar de camera kijkt.

Opleiding en werkervaring

Begin bij een duidelijke anti-chronologische opsomming van jouw opleidingen. Dus de meest recente eerst. Vul dit aan met extra cursussen of bijzonderheden die hierbij horen, dit mag best uitgebreid zijn. Solliciteer je in het buitenland? Zoek dan ook even op wat de vergelijkbare terminologie in het buitenland is voor jouw opleidingen en stuur eventueel een certificaat mee.

Vervolg je opleidingen met je werkervaring. Denk bij werkervaring ook aan stages, bijbanen, nevenactiviteiten en vrijwilligerswerk. Ga hierbij wel goed na of de ervaring relevant is voor de baan waar je op solliciteert. Bedenk vast hoe je deze ervaring kan gebruiken tijdens deze nieuwe baan.

Vaardigheden en competenties

Wie ben jij als persoon en waar ligt jouw kracht? Beschrijf het aan de hand van aantoonbare vaardigheden en competenties. Zorg wel dat je dit kan uitleggen tijdens een mogelijke sollicitatie. Zo maak je de lezer van jouw cv nieuwsgierig en is de kans op een uitnodiging voor een gesprek ook groter. Denk hierbij vast goed na of deze vaardigheden en competenties aansluiten op de functie waar je op solliciteert. Heb je verder nog speciale vaardigheden zoals bijvoorbeeld Excel of andere digitale programma’s? Zorg dat je deze benoemt Ook dit draagt bij aan een compleet beeld van jouw kunnen.

Referenties

Het is niet noodzakelijk om referenties te benoemen op je cv. Toch kan een positieve referentie van een eerdere werkgever zeker bijdragen aan de nieuwsgierigheid van de lezer van het cv. Een referentie geeft een completer beeld van jouw werkzaamheden. Het toont aan dat je in het verleden al prettige samenwerkingen hebt gehad. Voeg dit echter alleen toe als je echt een goede band hebt met de persoon die de referentie schrijft. De kans is namelijk groot dat deze persoon wordt benaderd om dit verder toe te lichten.

Layout

Is het bedrijf waar je solliciteert heel modern? Dan kun je denken aan een moderne layout met verschillende kleuren en pictogrammen. Is het bedrijf iets statischer? Zoek dan op klassieke cv layouts om over te nemen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende mogelijkheden en design programma’s waar je mee kunt experimenteren. Daarnaast is dit dé manier om op te vallen tussen een dikke stapel cv’s.

Laatste check

Heb je alle stappen na gelopen en weet je zeker dat er niks meer ontbreekt? Laat het voor de zekerheid toch nog even door iemand anders controleren. Als je lang met iets bezig bent, wil het nog wel eens dat je kleine details over het hoofd ziet. Het is daarom goed om iemand anders even naar kleine foutjes te laten zoeken. Is vervolgens alles door jou én een collega, vriend of familielid gecontroleerd? Dan is het tijd om je cv als pdf bestand op te slaan en snel te versturen.

Wil je naast een perfect cv ook een pakkende motivatiebrief schrijven? Ook hier kunnen wij bij helpen. Van het schrijven van de basis in slechts 4 stappen tot de ins en outs over hoe je jouw motivatiebrief overtuigend maakt. Lees deze artikelen en alle bijbehorende informatie over solliciteren op onze blog.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees meer artikelen over solliciteren en assessments ...

Inhoudsopgave

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Totaalpakket met 50% korting!

Als bestaande gebruiker krijg je 50% korting op ons totaalpakket. Je betaalt dus geen 69,99 maar slechts 34,99.

Totaalpakket van 199,99 voor 69,99

Beste keus: kies voor het Hellotest Totaalpakket met meer dan 12.500 oefenvragen.

Moet jij een assessment maken binnenkort?

Slechts 45% van de kandidaten slaagt voor het assessment. Begin vandaag dus nog met oefenen voor jouw test. Gebruik de kortingscode: 10eenmalig voor eenmalig 10% korting!