UWV assessment

Moet jij een assessment maken voor UWV? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Momenteel gebruikt het UWV verschillende testen: Ixly en The Selection Lab. Kijk dus goed welke test je moet maken!

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor UWV, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Ixly

1.800+ oefenvragen

The Selection Lab

2.500+ oefenvragen

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis UWV test te oefenen.

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Het UVW zorgt voor efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen

Het UWV als werkgever

Werken bij UWV is meer dan werk. Je zoekt altijd verdieping in je vak en wilt ook bijdragen aan iets dat groter is dan jezelf. Dat lukt als je bij het UVW aan de slag gaat. Bij UWV werk je elke dag aan een samenleving waarin iedereen een plek kan vinden. Want het UVW helpt mensen bij het vinden van werk. Daarom zorgt het UVW er ook voor dat dat jij op je plek zit bij jouw baan en dat je alle mogelijkheden hebt om jezelf te ontwikkelen en mentaal en fysiek fit te zijn op het werk.

Sollicitatieprocedure

Wil je aan de slag bij het UWV? Dan kun je als eerste een sollicitatie sturen door te solliciteren op een bestaande vacature door het online sollicitatieformulier in te vullen of door een open sollicitatie te sturen. Binnen 10 dagen hoor je een reactie. Is er een match? Dan word je gebeld door voor een eerste gesprek.

De gesprekken

In dit eerste gesprek gaat een HRM-adviseur en de manager van de afdeling waar je komt te werken dieper in op jouw kennis, ervaringen en interesses. Ook kijken ze of jouw wensen bij die van het UWV aansluiten. Na een positief gesprek volgt de derde stap van de sollicitatieprocedure bij het UVW; het tweede gesprek. Dit gesprek heb je met de manager of partner van de betreffende afdeling.

Assessment test UWV

Daarnaast maak je aansluitend aan het tweede gesprek een assessment. Dit assessment van het UVW bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidsvragenlijst. Het UWV maakt gebruik van twee verschillende testen:

  1. Ixly
  2. The Selection Lab

Deze twee testen zijn enorm verschillend. Zorg dus dat je van tevoren goed uitzoekt welke test je moet maken. Als je weet welke test je moet maken, ga dan voor ons Ixly of Selection Lab oefenpakket. Daarmee haal jij jouw beste score.

Als het gesprek en het online assessment allebei positief worden beoordeeld door de manager en HRM-adviseur biedt het UWV jou een contract aan. Hierna kun je aan de slag bij het UWV.

Andere assessments

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

Ixly

1.800+ oefenvragen

The Selection Lab

2.500+ oefenvragen