Accountancy en advisering kan een saai beroep zijn, maar als je gaat werken bij BDO is dat het zeker niet. Voor BDO is accountancy en advisering meer dan regels en cijfers. Het is haar doel om nieuwe perspectieven te bieden aan haar klanten. Werken bij BDO betekent dat je jezelf kunt uitdagen en ruimte hebt om je passie te volgen op het gebied van accountancy.

BDO als werkgever

BDO heeft een uitgebreide internationale klantenkring, van ondernemers uit het middenbedrijf tot (grotere) familiebedrijven en beursgenoteerde ondernemingen. Werken bij BDO betekent persoonlijk contact met klanten. Als adviseur zit je dan ook als snel bij de klant aan tafel. Werken bij BDO houdt in dat je werkt op de BDO-manier: persoonlijk, met passie, professioneel en pragmatisch. BDO vindt het belangrijk om jou te stimuleren en motiveren om te groeien. Je krijgt dan ook veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen binnen je vakgebied en in persoonlijke groei. Je krijgt ruimte om te doen waar je passie ligt en je talenten optimaal te benutten.

Sollicitatieprocedure

BDO heeft haar sollicitatieprocedure aan de hand van zes stappen ingericht. De eerste stap is het solliciteren op een bestaande vacature door het online sollicitatieformulier in te vullen of door een open sollicitatie te sturen. Binnen 10 dagen hoor je een reactie. Is er een match? Dan word je gebeld door een van de recruiters van BDO voor een telefonische kennismaking.

De derde stap van de sollicitatieprocedure houdt in dat je een online assessment maakt. Dit assessment bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidsvragenlijst. Rond je de testen af met een goed resultaat dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek met een van de recruiters. Na een positief gesprek volgt de vijfde stap; het tweede gesprek. Dit gesprek heb je met de manager of partner van de betreffende afdeling. Pas je binnen het team en cultuur van BDO en heb je de juiste vaardigheden voor de functie? Dan is de laatste stap het arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna kun je beginnen met werken bij BDO.

BDO International

PiCompany cursusoverzichtPiCompany analogieën

PiCompany Connector Ability Oefenpakket

35,00

Online training voor het Connector Ability assessment. De training bestaat uit 1.500+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Connector Ability voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
47 testen
1.585 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
2.300+ tevreden gebruikers

Onderdelen in het oefenpakket:

Analogieën
Cijferreeksen
Figuurreeksen
Matrixen

Geschikt voor:

Connector Ability Test (2.0, 2.1 en alle andere versies)
Connector Ability Verbal

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet de BDO test eruit?

BDO maakt gebruik van het PiCompany assessment, de Connector Ability Test. De Connector Ability Test bestaat uit de volgende onderdelen:

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrixvorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.

BDO assessment oefenen

Om je optimaal voor te bereiden op het assessment van BDO kun je gebruikmaken van de oefentoetsen van Hellotest. Hiervoor bieden we je het PiCompany Connector Ability oefenpakket. Dit pakket bestaat uit meer dan 1000 vragen, inclusief uitleg en antwoorden om je goed voor te bereiden op de test. Daarmee kom jij niet voor verrassingen te staan tijdens je BDO assessment. Succes! 

Andere assessments van bedrijven