Werken bij de Douane is ervoor zorgen dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen.

Douane als werkgever

Werken bij de Douane is elke dag anders. Dagelijks bereiken enorme hoeveelheden goederen Nederland die door de Douane moeten worden gecontroleerd. Werken bij de Douane betekent soepel faciliterend waar het kan en stevig handhavend waar het moet. Diezelfde insteek wordt ook verwacht als je aan de slag gaat bij de Douane. Want bij de Douane werken gemotiveerde professionals die weten hoe je iets voor Nederland kunt betekenen. Daarnaast betekent de Douane ook iets voor jou in de vorm van primair goed geregelde arbeidsvoorwaarden en een pakket aan secundaire voorwaarden wat je zelf kunt samenstellen.

Sollicitatieprocedure bij de Douane

Werken bij de Douane begint met online solliciteren.  De eerste stap is het invullen van een online sollicitatieformulier van één van de vacatures. Hier wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens, je opleiding en werkervaring. Verder is er de mogelijkheid om je CV en je motivatie bij te voegen. Ook kun je jouw LinkedIn profiel aan de sollicitatie koppelen. Heb jij de juiste vaardigheden en werkervaring voor de functie? Dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek, dit gesprek heb je vaak met een recruiter. 

Is dit een positief gesprek, dan ga je door in de sollicitatieprocedure van de Douane. De volgende stap is het maken van het online assessment van de Douane. Dit zijn twee testen die je in een online omgeving uitvoert, namelijk een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Het online assessment van de Douane gaat in op jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en capaciteiten. Is dit allemaal nog steeds positief? Dan volgt er een tweede gesprek met de manager van de afdeling waar je gaat werken en een HR-manager Tijdens dit gesprek wordt dieper ingegaan op jouw motivatie en worden de resultaten van het online assessment besproken. Hierna volgt een afsluitend gesprek en een aanbod voor een contract.

Douane

  • De Douane heeft 13,7 miljoen containers gecontroleerd (2018)
  • Aantal medewerkers: 1.200
  • De Douane is onderdeel van de Nederlandse Belastingdienst
Eelloo cursusoverzichtEelloo cijferreeksen

Eelloo Q1000 Oefenpakket

35,00

Online training voor het Q1000 assessment van Eelloo. De training bestaat uit 1.800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
65 testen
1.848 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
1.000+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op alle Q1000 testen:

Q1000 Capaciteiten Midden en Hoog – QCM / QCH
Q1000 Capaciteiten Verkort Midden en Hoog – QCMV / QCHV
Q1000 Capaciteiten Check Midden en Hoog – QCHC / QCMC

Assessment onderdelen:

Analogieën
Figuurreeksen
Cijferreeksen
Diagrammen
Kubussen
Rekenvaardigheid

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het Douane assessment eruit?

Om kandidaten tijdens de sollicitatieprocedure te filteren op hun kwaliteiten, maakt de Douane gebruik van de test van assessmentbureau Eelloo, voorheen bekend als Meurs HRM. In deze Eelloo Q1000 test krijg je vragen uit vier categorieën: figuurreeksen, cijferreeksen, analogieën en diagrammen. 

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger : voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In het unieke onderdeel diagrammen van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.

Douane assessment oefenen

Met een goede voorbereiding heb jij een streepje voor op andere kandidaten. Daarom adviseren we om de diverse rondes in de sollicitatieprocedure goed voor te bereiden. Het assessment kan worden geoefend met het Eelloo Q1000 oefenpakket van Hellotest. Dit pakket bestaat uit meer dan 1000 vragen, inclusief uitleg en antwoorden om je goed voor te bereiden. Door het Douane assessment van tevoren goed te oefenen, kom jij niet voor verrassingen te staan!

Andere assessments van bedrijven