Kennedy van der Laan is een onafhankelijk Nederlands kantoor met meer dan 100 advocaten waarbij ze opereren vanuit het maatschappelijk perspectief en de specifieke context klanten.

Kennedy van der Laan als werkgever

Advocatuur kan ingewikkeld zijn, maar bij Kennedy van der Laan is dat niet het geval. Sinds de oprichting zijn ze vastbesloten om de advocatuur niet ingewikkeld te maken maar te werken op een professionele, pragmatische en betrokken manier. Dat lukt want inmiddels is Kennedy Van der Laan uitgegroeid tot een onafhankelijk advocatenkantoor met 220 medewerkers, waarvan ruim 120 advocaten. Ga je aan de slag bij Kenny van de Laan is het hard werken en lange dagen, maar daarvoor in ruil werk je wel in een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse opleidingsmogelijkheden.

Sollicitatieprocedure

Wil jij gaan werken voor Kennedy van der Laan? De eerste stap om dat te bereiken is het invullen van een online sollicitatieformulier van één van de vacatures. Hier wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens, je opleiding en werkervaring. Verder is er de mogelijkheid om je CV en je motivatie bij te voegen. Ziet Kennedy van der Laan in jou een goede aanwinst? Dan krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek met één van de recruiters en iemand van de betreffende sectie of afdeling. Verloopt dat goed? Dan wordt bij een onafhankelijke partij jouw curriculum vitae, diploma’s en jouw betrouwbaarheid gecheckt. Is dit allemaal keurig in orde? Dan ga je door in de sollicitatieprocedure van Kennedy van der Laan. De volgende stap is het maken van het online assessment van Kennedy van der Laan. Dit assessment bestaat uit en capaciteitentest en een opdracht. Het online assessment van Kennedy van der Laan zijn vragen die te maken hebben met jouw capaciteiten, probleemoplossend vermogen en wie jij bent als persoon. Op basis van jouw motivatie en de uitslag van het online assessment wordt bekeken of jij past bij Kennedy van der Laan? Komt daar een positief antwoord uit, dan is volgt er een tweede gesprek. Dit gesprek is met de partners, één van de medewerkers en een hiring partner. Zijn zij ook overtuigd van jouw kunnen ne persoonlijkheid? Dan kun je daarna onderhandelen over het aanbod en kun je aan de slag bij Kennedy van der Laan.

Kennedy van der Laan

  • Opgericht: 1992
  • Aantal medewerkers: meer dan honderd
  • Kantoren in Amsterdam en Eindhoven

Kennedy van der Laan assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.