Alliander is een netwerkbedrijf dat ervoor zorgt dat alle huishoudens en bedrijven in haar regio kunnen vertrouwen op stroom en gas.

Alliander als werkgever

Hier zorg je ervoor dat iedereen alle energie heeft die nodig is. Het is waar de klant voor kiest: energiecentrales, windmolens of zonnepanelen of welke manier dan ook. Dat maakt het werk divers en uitdagend. En heb je energie over, dan zorgt Alliander ervoor dat je die kunt delen met anderen.

Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding gaan volgen als je energie krijgt van leren. Krijg je energie van sociale contacten? Dan zijn er veel mogelijkheden om in diverse teams samen te werken. Zo zorgen ze ervoor dat jouw werk uitdagend en leuk blijft.

Sollicitatieprocedure

De eerste stap is het invullen van een online sollicitatieformulier. Je vult je gegevens en stuurt meteen een motivatiebrief en cv op. Zorg ervoor dat je beide goed uitwerkt. Alles wat in jouw motivatiebrief en cv staat, wordt gebruikt in de latere rondes. Je kunt dus overal vragen over verwachten. Daarom is het goed om jouw brief altijd door een vriend(in) te laten doornemen.

Eerste gesprek

Als jouw brieven bevallen, word je uitgenodigd voor het eerste gesprek. Dit is een breedte gesprek waarin jouw brieven aan bod komen. Je kunt veel vragen verwachten over jouw cv en motivatie. Vragen als:

  • Waarom wil je hier werken?
  • Wat denk je te kunnen betekenen voor Alliander?
  • Hoe denk je jouw rol in te vullen?

Het assessment

Het online assessment van Alliander bestaat uit verschillende vragenlijsten die je in een online omgeving uitvoert. Ze gaan in op jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en capaciteiten. Het is belangrijk om deze test goed te oefenen. Als je de capaciteitentest namelijk niet haalt, lig je uit de procedure. Een persoonlijkheidstest vul je in zoals je bent. Ga vooral niet zoeken naar wenselijke antwoorden.

Laatste gesprek

Op basis van jouw motivatie en de rapportage van het assessment van Alliander wordt bekeken of jij past bij Alliander. Hierna volgt een afsluitend gesprek waarin de resultaten van het online assessment worden besproken en een eventueel aanbod voor een contract.

Alliander

  • 5,7 miljoen klantaansluitingen (2018)
  • Omzet: €1,9 miljard EUR (2018)
  • Opgericht: 2009
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Alliander assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Rekenvaardigheden:

In dit onderdeel moet je verschillende rekensommen oplossen. Hiervoor moet je eenvoudige berekeningen kunnen doen.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.