Alliander is een netwerkbedrijf dat ervoor zorgt dat alle huishoudens en bedrijven in haar regio kunnen vertrouwen op stroom en gas.

Alliander als werkgever

Werken bij Alliander betekent dat je ervoor zorgt dat iedereen, op zijn of haar manier alle energie heeft die nodig is. Het is waar de klant voor kiest: energiecentrales, windmolens of zonnepanelen of welke manier dan ook. Dat maakt het werken bij Alliander divers en uitdagend. En heb je energie over, dan zorgt Alliander ervoor dat je die kunt delen met anderen. Door het assessment van Alliander tijdens de sollicitatieprocedure weet Alliander precies waar jij energie van krijgt en of jij deze energie aan onze klanten door kan geven. Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding gaan volgen als je energie krijgt van leren. Krijg je energie van sociale contacten, dan zijn er veel mogelijkheden om in diverse teams samen te werken. Zo wordt er tijdens jouw carrière bij Alliander steeds gekeken naar wat jouw energiebron is en hoe Alliander hier gebruik van kan maken.

Sollicitatieprocedure

Wil jij gaan werken voor Alliander? De eerste stap is het invullen van een online sollicitatieformulier van één van de vacatures. Hier wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens, je opleiding en werkervaring. Verder is er de mogelijkheid om je CV en je motivatie bij te voegen. Ook kun je jouw LinkedIn profiel aan de sollicitatie koppelen. Staat jouw gewenste baan er niet tussen? Dan kun je ook een open sollicitatie versturen. Blijkt de recruiter enthousiast te zijn over jouw ingestuurde sollicitatie, dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Geeft dat energie? Dan controleert Alliander jouw curriculum vitae, jouw diploma’s en jouw betrouwbaarheid door het opvragen van een verklaring omtrent het gedrag. Blijkt dat allemaal keurig in orde te zijn? Dan word je uitgenodigd voor het vervolg van de sollicitatieprocedure bij Alliander. Dit is in de vorm van een online assessment. Het online assessment van Alliander bestaat uit verschillende vragenlijsten die je in een online omgeving uitvoert. Ze gaan in op jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en capaciteiten. Psychologen werken dit formulier uit in een verslag en zo kan Alliander zien of jij geschikt bent om ons team te komen versterken. Ook kan het zijn dat je nog een aantal online tests moet uitvoeren voor een beter inzicht. Op basis van jouw motivatie en de rapportage van het assessment van Alliander wordt bekeken of jij past bij Alliander. Hierna volgt een afsluitend gesprek waarin de resultaten van het online assessment worden besproken en een eventueel aanbod voor een contract.

Alliander

  • 5,7 miljoen klantaansluitingen (2018)
  • Omzet: €1,9 miljard EUR (2018)
  • Opgericht: 2009
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Alliander assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Rekenvaardigheden:

In dit onderdeel moet je verschillende rekensommen oplossen. Hiervoor moet je eenvoudige berekeningen kunnen doen.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.