Wat is een assessment training?

Tijdens de voorbereiding van een assessment kun je onderscheid maken tussen trainen en oefenen. Een training wordt door een docent gegeven en kan klassikaal of één op één zijn. Vergelijk dit met een college. Assessments oefenen houdt in dat je vragen voor assessment onderdelen gaat maken. Vergelijk dit met het maken van oefententamens. Deze vorm van ‘online assessment training’ is wel anders dan de assessment training die je bij Hellotest kunt volgen. Op deze pagina geven we je alle informatie omtrent deze assessment training.

Alles over het assessment

“Specifieke training voor alle soorten assessments, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hoe kun je een assessment trainen?

Het trainen van een (online) assessment is iets anders dan het oefenen. Bij een assessment training probeer je te doorgronden wat de methode is van meten en welke strategieën je kunt toepassen per vraag. Ook ga je met elk onderdeel zeer gericht aan de slag door alle opties te ontleden die de bureaus aan je vragen. Door een goede training wordt de ruis weggenomen en behaal je jouw optimale resultaat.

In een capaciteitentest wordt jouw score vergeleken met andere kandidaten. Daarom is het uiterst belangrijk om dusdanig te trainen dat je jouw maximumscore kunt halen. Omdat een training (of het oefenen) door relatief weinig kandidaten wordt gedaan, kun je snel de andere kandidaten achter je laten.

Wat voor veel mensen zeer goed werkt, is een individuele assessment training. Dit kan zowel klassikaal als individueel. Tijdens deze persoonlijke training kan een ervaren docent jou in een korte tijd de nuances van een test uitleggen. Ook kan de docent je aanpak snel corrigeren. Veel mensen zijn namelijk geneigd bij zaken intuïtief te beantwoorden. Daarmee vergeten ze de logica achter een vraag. Door direct in dit proces in te grijpen, heb je snel door waar je je kunt verbeteren.

Juist de combinatie van persoonlijke training en het maken van veel oefentesten, zorgt voor een optimale voorbereiding. Op die manier weet je goed wat je te wachten staat en pas je de juiste strategie toe per vraag. Daarmee voorkom je onnodige fouten en behaal je je persoonlijke score.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.