Alles over de psychologische test

Als je bij een bedrijf solliciteert, kan een psychologisch onderzoek een onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Er zijn bepaalde organisaties, zoals bij de politie, defensie, marechaussee en luchtmacht, waar je vrijwel altijd op een psychologisch onderzoek kan rekenen. In het bedrijfsleven komt het ook regelmatig voor.

Op deze pagina vind je alle informatie over de psychologische test. We belichten de diverse onderdelen en leggen je uit hoe je ervoor kunt oefenen.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op de psychologische test, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Wat is een psychologische test?

Een psychologische test is een onderzoek dat door psychologen wordt uitgevoerd en in zeer uiteenlopende situaties wordt gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • werving en selectie van nieuw personeel;
  • beroepskeuzes;
  • studiekeuzes.

Een psychologische test bestaat altijd uit meerdere tests, vragenlijsten, rollenspelen, observaties, praktijkoefeningen en gesprekken.

Wat zijn de onderdelen van een psychologische test?

Als je te maken krijgt met een psychologisch onderzoek tijdens je sollicitatieprocedure kun je rekenen op de volgende onderdelen:

  • Een interview of gesprek: hierin wordt gevraagd naar je motivatie, achtergrond en persoonlijkheid.
  • Intelligentietest of IQ-test: hierbij worden je cognitieve capaciteiten getest. Denk hierbij aan verbaal redeneren, logisch redeneren, abstract redeneren en numeriek redeneren.
  • Persoonlijkheidstest: hierbij worden je persoonlijke eigenschappen getest.
  • Rollenspellen of praktijksimulaties: dit is een nabootsing van een situatie die je in je nieuwe functie kunt tegengekomen, waarbij getest wordt hoe je op bepaalde werkomstandigheden gereageerd.
  • Adviesgesprek: hierin worden je resultaten en rapport besproken.

Hoe kun je voor een psychologische test oefenen?

Je kunt voor een psychologische test oefenen, en dit wordt ook zeker aangeraden. Het heeft vooral zin om te oefenen voor het onderdeel ‘intelligentie of IQ test’ van een psychologisch onderzoek. Bij dit onderdeel krijg je namelijk te maken met opdrachten die je in het dagelijks leven niet veel tegenkomt. Denk hierbij aan figuurreeksen, analogieën en matrixen.

Door met de assessment onderdelen te oefenen, kom je niet voor verrassingen te staan en ga je met meer zelfvertrouwen de tests in. Je weet namelijk wat je kan verwachten en kan al bepaalde patronen herkennen. Hierdoor zul je hoogstwaarschijnlijk beter scoren voor je test.

Om het jou makkelijk te maken, biedt Hellotest diverse oefenpakketten aan voor deze type tests. Kijk in de uitnodiging voor je intelligentietest goed naar welk assessmentbureau jouw test gaat afnemen. Dan kun je hier op onze website hier een oefenpakket voor aanschaffen.

Daarnaast kun je je ook voorbereiden op de interviews en gesprekken. Zorg bijvoorbeeld dat je goed uitgerust bent en denk alvast na over antwoorden op bepaalde standaardvragen.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Start jouw assessment voorbereiding!

Als je binnenkort een assessment hebt, is het belangrijk die goed voor te bereiden. Wij bieden de allerbeste voorbereiding voor specifieke assessments. Bijvoorbeeld voor PiCompany, SHL en LTP.

0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers