Wat is een assessment?

Het assessment, ook wel capaciteitentest, bestaat uit in ieder geval een (online) toets: intelligentietest. Daarnaast wordt deze intelligentietest vaak nog aangevuld met een assessmentgesprek met een psycholoog. De capaciteitentest wordt tijdens de sollicitatieprocedure afgenomen. Vaak nadat je sollicitatiebrief is geaccepteerd en voor je eerste sollicitatiegesprek. De test is dus bedoeld om snel uit een grote groep sollicitanten de beste kandidaten over te houden. Het gaat er niet alleen om dat je een goede score haalt, maar ook dat je een betere score haalt dan de andere kandidaten. Het voordeel is dat je met oefening al snel hoger scoort dan je mede kandidaten.

Wanneer krijg je een assessment

Tegenwoordig wordt het assessment veel gebruikt tijdens sollicitatieprocedures. Niet alleen voor (starters)functies maar ook voor pre-master toelatingen, business courses en stages. Als je op HBO of WO niveau solliciteert zul je vrijwel altijd een assessment moeten maken. Onder andere omdat het een goede en makkelijke manier is om de kwaliteiten van een kandidaat vast te stellen. De andere reden is dat het een relatief goedkope manier is om snel grote groepen kandidaten te verwerken.

Welke bedrijven maken gebruik van assessments

Als je op HBO of WO niveau solliciteert is er een grote kans dat je een assessment moet maken. Zeker als je bij een groot bedrijf of één dat erg veel sollicitanten heeft, gaat solliciteren. Voor een compleet overzicht van welke bedrijven gebruikmaken van assessments kan je ons bedrijvenoverzicht raadplegen. Dit wordt constant bijgewerkt en bevat de meeste grote werkgevers.

Plek van assessment in de sollicitatieprocedure

Het assessment neemt vaak dezelfde, vaste plek in de sollicitatieprocedure in. Het idee van de capaciteitentest is niet zozeer dat je erdoor meer kans maakt om de baan te krijgen. Het is juist een manier om ongeschikte kandidaten te laten afvallen. Je wint er dus niets mee maar je verliest er alles mee. Over het algemeen ziet de sollicitatieprocedure er als volgt uit:

  1. Motivatiebrief en cv
  2. Assessment
  3. Sollicitatiegesprek(ken)

Afhankelijk van de werkgever kan er nog een hertest op locatie plaatsvinden. Dit is soms steekproefgewijs en soms moeten alle kandidaten het doen. Het gaat erom dat je bij de hertest in ieder geval de minimum score haalt. Mocht je score enorm afwijken of te laag zijn kan dit negatieve gevolgen hebben. Dat hangt van het bedrijf en de sollicitatieprocedure af.

Hoe ziet het assessment eruit

Het assessment kan op twee manieren worden afgenomen: online en offline.

Online assessments worden wel e-assessments genoemd. Een e-assessment kan je thuis, op de universiteit of kantoor maken. Je krijgt vooraf inloggegevens waarmee je kunt inloggen en je kan meteen aan de slag.

Bij een offline assessment moet je naar een locatie afreizen om daar het assessment te maken. Vaak is dit een centrale locatie zoals Utrecht of Nieuwegein. Sommige bedrijven bieden het assessment op hun eigen kantoor aan.

Waaruit bestaat het assessment

Het assessment bestaat uit verschillende onderdelen verdeeld over drie categorieën: abstract, numeriek en verbaal redeneren. Klik op de begrippen om er meer over te lezen.